Palms Music – Продуцентска къща

Пианистът Иван Янъков с нов концерт в НДК на 27 септември

Виртуозният пианист Иван Янъков ще изнесе концерт в Националния дворец на културата на 27 септември. В последната седмица на месеца публиката ще има възможността да чуе за първи път творбите на пианиста от наскоро записания му албум в Амстердам, който ще излезе този декември. Събитието се реализира с подкрепата на продуцентска къща Palms Music.

По време на концерта ще прозвучат и две български творби, сред които – „Ноктюрно“ на Добринка Табакова и „Le rappel des Rameaux“ на Георги Арнаудов. Това ще се случи само броени дни преди те да бъдат представени като сингъл от артиста във всички световни музикални дигитални платформи. Интересен  факт е, че за последните пет години пианистът винаги изпълнява поне по едно българско произведение във всички свои рецитали в чужбина.

Роденият в София пианист е учил и работил в Ню Йорк, където получава висша и магистърска степени в Mannes College of Music. Изнасял е концерти в над 30 страни в Европа, Австралия, Северна Америка и Азия, както и е свирил като солист на много  оркестри от целия свят.

В България артистът е бил солист на редица оркестри, сред които Софийска Филхармония, Софийски Солисти и оркестъра на Classic FM. Има изяви на Европейския Музикален Фестивал, Новогодишен Музикален Фестивал, Софийски музикални седмици, многократно участва на летния фестивал “Аполония” и други. Съосновател е на проекта „Четиримата Пианисти“ в състав с Георги Черкин, Живко Петров и Антони Дончев.

Концернът на пианиста Иван Янъков е с начален час 19:00 в 9-а зала на НДК. Програмата включва още изпълнения на творби на Цезар Франк, Йозеф Хайдн, Нимрод Боренщайн, Сергей Рахманинов и Георги Арнаудов. Билети за рецитала за вече достъпни в мрежите на Евентим.