Palms Music – Продуцентска къща


Продуцентска къща „Палмс Мюзик“ в партньорство с Националната музикална академия „Професор Панчо Владигеров“ организира конкурса „Млад български композитор“

Продуцентска къща Palms Music е организиторът на конкурса за прохождащ български композитор. Целта на бранда е чрез инициативата да подкрепи младите български музиканти в творческия им път, да ги насърчи да създадат музика, която им помага да изразят себе си и да популяризира българската музика.

В конкурса могат да участват всички граждани от български произход над 16 години с афинитет към музиката. Произведението трябва да е създадено в периода 7 август – 20 септември 2023 г. и да не е използвано или публикувано в други конкурси. Всеки един от участниците трябва изпрати попълнен формуляр, две свои снимки и да представи една своя композиция в стил джаз, филмова, театрала и класическа музика до 20 септември.

Произведенията трябва да се изпратят на имейл адрес office@palmsmusic.bg. С изпращането на звукозаписа, снимките и формуляра се счита, че участникът е прочел, приел и се е съгласил с правилата на конкурса. 

Композицията трябва да има заглавие, което съответства на нейното съдържание и да бъде с продължителност между 3 и 5 минути. Произведението трябва да се предостави като некомпресиран звуков файл – wav или aiff. Пожелателно е звуковият файл да бъде придружен от партитурата на творбата.

Организаторите ще обявят имената на победителите на специална церемония. Наградите за първо, второ и трето място са съответно – 5 000 лв., 3 000 лв. и 1 000 лв. На участниците ще бъде присъдена още една допълнителна награда „Награда на Публиката“, осигурена от първата българска публична компания в игралния сектор – „Телематик Интерактив България АД“ на стойност 1 000 лв.

Композициите ще се оценят от основателите на продуцентска къща Palms Music – г-н Мило Борисов и г-жа Росий МакКий, композитора Петър Дундаков, проф. д-р Цветан Недялков и певицата Кристина Иванова.

Правилата за участие в конкурса, може да прочете тук.