Palms Music – Продуцентска къща

Palms Music подкрепя престижния кинофестифал ,,Златна Липа“

Продуцентска къща Palms Music е официален спонсор на десетото юбилейно издание на кинофестивала за ново европейско кино „Златната липа“ 2023. 48 филми от 19 страни бяха излъчени на фестивала, който се проведе в Стара Загора през периода 27-31 май.

Като продуцентска къща, ние вярваме в силата на изкуството и неговата способност да обединява хората и да вдъхновява. Подкрепяйки този фестивал, ние искаме да демонстрираме нашия ангажимент към развитието на културата и културните мероприятия на национално ниво,“ споделя Мило Борисов, собственик на Palms Music.

„Златната липа“ е един от най-значимите кинофестивали за ново европейско кино в региона и е най-очакваното събитие през годината в Стара Загора. Отличената с няколко награди на 14-ия Международен филмов фестивал в Бердянск, Украйна, Магдалена Ралчева е създател и изпълнителен директор на фестивала, а любовта ѝ към визуалните изкуства е основна причина „Златна Липа“ да се утвърди като едно от най-значимите културни събития в България.

Експрерното жури беше съставено от кинорежисьора Адела Пеева, белгийския актьор Винсент Грас и режисьора от Испания Алберто Лопез, които отличиха латвийската драма „Сестри“ в три категории. Българското участие не остана незабелязано, като наградата за най-добра мъжка роля отиде при актьора Иван Бърнев за изпълнението му в копродукцията на Испания и България „Васил“ (2022).

Подкрепата на Palms Music е част от политиката на компанията да насърчава различни инициативи, свързани с българските кино и култура. Продуцентската къща на предприемача и меценат Мило Борисов постави сериозна заявка за подкрепа на съвременното изкуство, като същевременно обяви и стремежа си към откриването и развиването на младите български таланти.