Palms Music – Продуцентска къща

Palms Music продуцира концерт и майсторски клас на виртуозния пианист Иван Янъков

Източник: 24 часа

Виртуозният пианист Иван Янъков ще изнесе концерт в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Събитието от културния афиш на столицата се реализира с подкрепата на Palms Music и ще се проведе на 27 октомври от 19 часа в залата на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ 94. Творбите, които пианистът е избрал да представи, са на Йозеф Хайдн, Цезар Франк и Фредерик Шопен. 

След рецитала в рамките на два дни световноизвестният пианист ще проведе майсторски клас за студенти и ученици. Той ще завърши със заключителен концерт на участниците на 25 октомври от 18 часа. 

Иван Янъков, който освен пианист e и диригент, обещава емоционално и вълнуващо изживяване на публиката. Безплатният достъп до събитието за всички желаещи да се насладят на класическата музика е осигурен от продуцентската къща Palms Music.

„За нас е важно да подкрепяме българската култура, защото тя е своеобразен посланик на страната ни навсякъде по света. Ние знаем, че родните музиканти има какво да покажат и затова се радваме, че можем да подпомогнем на такъв изтъкнат артист като Иван Янъков“, заяви Мило Борисов, собственик на Palms Music.

Музикалната проява е по повод 200-годишнината от рождението на белгийския композитор Франк Цезар, в чест на когото Иван Янъков ще изпълни неговите Прелюд, фуга и вариация. Концертът започва точно в 19.00 часа със Сонатата за пиано на Йозеф Хайдн в ла-бемол мажор, Hob.XVI:46. В края ще прозвучи музиката на Фредерик Шопен с неговата Соната № 2, оп. 35, в си-бемол минор.

Иван Янъков е пианист и диригент, който е роден в София. Той получава бакалавърска и магистърска степен от Нюйоркския Mannes College of Music.

Носител е на наградата Artists International DebutSeries в Карнеги Хол. Бил е пълен стипендиант в AccademiaChigiana в Сиена. В България учи пиано с Майер Франк и Трифон Силяновски. Янъков има изпълнения в над 30 държави в Европа, Австралия, Азия и Северна Америка.

Вижте повече: Palms Music продуцира концерт и майсторски клас на виртуозния пианист Иван Янъков (24chasa.bg)